Hoogman Koel & Installatie Techniek

Vloerverwarming

Vloerverwarming is een manier van verwarmen met veel pluspunten. Dankzij een met warm water gevuld buizensysteem, dat onzichtbaar in de betonvloer is aangebracht, wordt de warmte gelijkmatig verdeeld. De gehele vloer is als het ware èèn groot verwarmingselement.
Dit betekent optimaal comfort! Naast het comfort bieden wij ook de voordelen van een laag energieverbruik, minder onderhoud en betere hygiëne. Bovendien heeft u door de afwezigheid van radiatoren alle vrijheid in uw interieurkeuze. Bij verwarming doormiddel van radiatoren staat de thermostaat al gauw op 21°C à 22°C. Bij vloerverwarming daarentegen is 19°C à 20°C voor de meeste mensen al comfortabel.
Bovendien wordt door de gelijkmatige temperatuur luchtcirculatie voorkomen. Daardoor is er geen koude trek langs de vloeren, ook de energiekostende "warmte deken" tegen het plafond ontbreekt. Door de lagere watertemperatuur wordt het ketelrendement vergroot. Dit betekent een besparing op de energiekosten van circa 20%. Tel uit uw winst!

Impressie